IMG_7684A kezdetek óta részt veszünk a GE! Programban, bár eleinte csak az egészség nap és az egészségzsákok osztása jelentette az együttműködést. A zsákokat a gyerekek és a családok mindig örömmel fogadták. Az évek alatt azonban az GE! Programmal egyre szorosabbá vált az együttműködésünk.

 

Magunkhoz közel állónak éreztük a Program törekvéseit: a játékot, a művészeti nevelést, mese fontosságát, egészséges életmódot és az óvodáskorúak testi-lelki egészségének fontosságát és a fő célt, hogy minden gyermek önmaga lehessen. Ezek tökéletesen beleilleszkednek óvodai nevelési programunk célkitűzéseibe.

IMG_7488 IMG_7406 IMG_7480
     Növekszik a mesefa…                    Kerekes Vali mesél                        Készül a mesefa

A GE! Program pedagógusainknak nagyon tartalmas, jól használható képzéseket szervezett, melyeken rendszeresen részt vettünk; megismerhettük a mesét másként és hangérintő módszert, részt vehettünk szakmai napokon és tea délutánokon. Az itt szerzett ismeretek beépülnek az Országos Gondolkodj Egészségesen! Nap programjaiba, illetve a mi mindennapi munkánkba.

 

Óvodánkban 8 éve minden csoportunk megtartja az Országos Gondolkodj Egészségesen! Napot, törekedtünk arra, hogy az évek alatt fokozatosan bevonjuk a szülőket a nap szervezésébe, lebonyolításába, akik nagy örömmel vettek részt a munka és mesedélutánokon.

De akiknek igazán örömet jelent a GE! nap az nem más, mint az óvodánkba járó gyermekeink. Változatosabbá teszik a mindennapjaikat, ünnepként élik meg.

IMG_7460 IMG_7424 IMG_7426
Zenére nő a mesefa                             Közös mesélés                                Összefogás

Az idei GE! napot, igyekeztük úgy megszervezni, hogy felejthetetlen élményt jelentsen, mind a gyerekeink, mind a szülők számára. A gyerekek izgatottan várták ezt a különleges eseményt, mert Intézményünkben köszönthettük a Gondolkodj Egészségesen! Program munkatársait, szakmai vezetőit és Kerekes Valéria mesekutató tartotta a Kockásfülü Nyúl csoportunkban a mesefoglalkozást. A GE nap előzményeként, a szülőkkel közösen, kiállítást rendeztünk az épület aulájában: minden csoportban a lelkes szülők, érdeklődő gyerekek csodálatos alkotásokat készítettek zöldségekből, gyümölcsökből. Felejthetetlen, hogy az egész óvodai közösség, gyerekek, szülők, munkatársaink együtt dolgoztak, tevékenykedtek egy cél érdekében!

IMG_7497 IMG_7582 IMG_7561
EgészségZsák átadás                      Mesefa a saját mesékkel               Egészséges tízórai

Csoportjaink elkészítették saját mesefájukat, melyeket közösen megcsodálhattunk. A mesefák állandó helyet kaptak a csoportszobákban, „levelei” folyamatosan bővülnek, velünk élnek tovább a mindennapjainkban.

Köszönjük szépen, hogy részt vehetünk ebben a programban, köszönjük a sok szakmai segítséget!

 

Napraforgó óvoda közössége

Kardos Bea óvó néni

 

Budapest, 2013-11-29

 

A zöldségekből és gyümölcsökből készült figurák:

IMG_7658 IMG_7665 IMG_7656 IMG_7637 IMG_7348 IMG_7347