Legutóbb a Millenárison velünk tartó óvodai csoportok a kínai kultúrával ismerkedhettek: kínai jeleket festettek az ovisok, a selyemfestéssel is megpróbálkozhattak, fa rámába fogtuk az ovisoknak a kiszabott selymet, amire textilfestékkel vihették fel képeiket, gyönyörű alkotások születtek.

Kínai hangszerekkel, hangtálakkal, gongokkal ismerkedhettek az ovisok, ennek hatalmas sikere volt, folyton győzködték a foglalkozás vezetőjét, hogy minél hangosabban szólaltassa meg a gongot és a többi különleges hangszert.

A délelőtt egyik legkülönlegesebb programja ezúttal az árnyszínház-előadás volt, melyben az ovisok saját kézzel készített hurkapálcás bábjaikkal játszottak el két körben egy kínai mesét.

Mozgásterápiás csoportok, táncos foglalkozások, improvizációs mesedráma- és dramatikus mesejáték csoportok is voltak, mint mindig, ezeket is mindig nagyon szeretik a gyerekek. Ezúttal a Pető Intézetből hozzánk ellátogató csoport is kipróbálta magát a dramatikus mesejátékban, azt hiszem, osztatlan sikerrel.

A délelőtt során minden ovis megtekinthette a Griff Bábszínház Az ostoba Li című előadását.