Kedves Óvodapedagógus, kedves Barátunk!

„A mesében megmaradt mindaz, ami egyébként örökre elveszett volna számunkra.” (Dr. Nógrády László, 1917)

Szeretnénk Önökkel ünnepelni a teadélutánunk megalakulásának első „ születésnapját”.

Nagyon örülünk, hogy sok kedves és lelkes óvó nénit és bácsit ismerhettünk meg az elmúlt egy évben. Bízunk abban, hogy  hasznos, tartalmas és jó légkörű kikapcsolódást tudtunk számukra biztosítani.

A Gondolkodj Egészségesen! Program az elkövetkező 2 évben kiemelten  fog foglalkozni a művészetek általi nevelés komplex lehetőségeivel.  Szakértőink számos jó gyakorlatot fognak megosztani a honlapunkon és fórumoznak is Önökkel. A  teadélutánjainkon pedig  személyesen is találkozhatnak velük. Elsőként Kerekes Valéria meséléskutatóval találkozhatnak február 3-án.  Többen részesei lehettek már decemberben Vali  „varázslatos meséjének” decemberben.

Fogadják szeretettel Vali bemutatkozóját és ajánlóját!

Kerekes Valéria vagyok az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója és egy kétéves kisfiú boldog édesanyja. Hosszú évek óta követem figyelemmel a mese (át)alakulását, jelenlétét a gyermekek és felnőttek életében. Hitvallásom, hogy a mese alapszükséglet minden ember életében akkor is, ha nem vesz róla tudomást. Kutatásaimaban egyrészt arra a kérdésre keresem a választ, hogy a mai óvodáskorú gyermekek hogyan értelmezik azokat a meséket, amelyeket tőlünk, felnőttektől kapnak, illetve hogyan mesélnek ők nekünk. Másrészt a családon belüli mesélés különböző formáit, megjelenési módjait vizsgálom, továbbá, hogy hogyan lehet újra visszavarázsolni azt, ami mindig is ott volt – a mesét, a mesélés egyedülálló örömét.

E havi fókuszunk:

A mese szerepe az óvodai csoporton belüli különböző problémák kezelésben

„ Az óvodapedagógus számtalanszor találkozik olyan mindennapos problémákkal, melyek megoldásában egyedül marad. Az óvodai csoportokon belül mindennaposak a viselkedésbeli különbségekből adódó gubancok, melyeknek sokszor az a vége, hogy egy-egy gyermek agresszívvá válik, vagy indokolatlanul szorongani kezd. A mesék sokszínűségükkel, különböző életbeli helyzetekre való megoldások egész tárházával segítséget nyújthatnak abban (is), hogy tudatos használatukkal elkerülhető vagy orvosolható legyen egy már valós vagy vélt probléma.

Ebben szeretnék segítséget nyújtani Nektek az elkövetkező alkalmakon.”

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő óvó nénit és bácsit 2011. február 3-án.

Helyszín: Fővárosi Művelődési Ház, XI., Fehérvári út 47., I. emelet 92-es terem

Időpont: 2011. február 3., 14.30 -17.45 óráig.

Tervezett programunk:

  • Jó gyakorlatok bemutatása és megvitatása
  • Teázás és sütizés mindvégig. Kérnénk, hogy mindenki hozza magával kedvenc teázós bögréjét, csészéjét.
  • Körtánc Farkas Andreával – a körtáncok lényege a közösségi élmény megteremtése, a mozgáson keresztüli felszabadító élmény átélése.

Szeretnénk, ha a teadélután és a körtánc új energiával töltene fel minden résztvevőt és sok hasznos ötlettel, tippel felvértezve folytathatnák a hétköznapokat.

A teadélután létrejöttéhez jelképes hozzájárulást kérünk a résztvevőktől, mely 400.- Forint alkalmanként.

Kérjük, hogy amennyiben a teadélután felkeltette az Ön és/vagy kollégái érdeklődését, jelezze részvételi szándékát a pk@gondolkodj.hu e-mail címen, vagy a 30/4252-373-as számon 2011.február 02 – ig.


Köszönjük és várjuk sok szeretettel,

A GE! Program Csapata

Pataki Katalin

óvodai kapcsolattartó

Gondolkodj Egészségesen! Program

H-1051 Budapest

József Attila u. 1.

Tel.: 36 30 42 52 373

Fax:361 26 72 232

Email : pk@gondolkodj.hu

www.gondolkodjegeszsegesen.hu