Glutén-, tej- és cukormentes
A recept 12 db „normál” méretű muffinra értendő.

„Száraz” összetevők:

IRO_7813IRO_7818

  • 250 g (gluténmentes) rizsliszt
  • 10 g psyllium por (pl. FiberHusk)
  • 100 g kókuszvirágcukor (vagy nádcukor)
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • Kis reszelt gyömbér
  • Késhegynyi fahéj, vanília
  • Csipet só

A száraz összetevőket egy tálban elkeverjük.

„Nedves” összetevők:
  • 2 tojás
  • 210 ml víz/almalé/narancslé
  • 50 g növényi olaj

A nedves összetevőket egy habverővel elvegyítjük, majd hozzáöntjük a szárazakhoz, és gyors mozdulatokkal átkeverjük. Hozzáadunk 50 g sütőtök-, vagy almapürét, ezt is belevegyítjük, majd muffinpapírba kanalazzuk, és 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Kókuszkrémből készített habbal díszítve tálaljuk!

*Ez egy alaprecept, melyet igény, kreativitás és a konyhaszekrényben fellelhető alapanyagok szerint bárhogy variálhatunk! Olyan kapszlikat érdemes venni, amihez nem szükséges külön muffintepsi, simán süthető a sütő lapján.*

A receptet Nyerges Dóra, a SweetDelight Budapest alapítója állította össze és készítette el nekünk a 10. Országos Gondolkodj Egészségesen! Napra. Tej-, cukor-, glutén- és adalékmentes, egészséges édességeket készítenek, hogy „bármikor édes csábításba eshessünk bűntudat nélkül”. A gyerekek is garantáltan imádni fogják, sütésre fel ;-)!