Blum szakmai nap

A SZORONGÁSTÓL A BELSŐ FELSZABADULÁSIG

A szakmai nap időpontja: 2022. június 17. (péntek) 10.00 – 16.00 óra

Jelentkezés: itt

 // A jegy tartalmazza a 3 fogásos ebéd és italfogyasztás, valamint uzsonna árát. //

Helyszín: Nightingale rendezvényház,  1011 Budapest, Fő utca 41.

 

A Blum program 2012 óta szervez szakmai megújulást nyújtó képzéseket az óvodapedagógusok, szakemberek számára. 2021-ben indult, átfogó, komplex rendszerű, 180 órás továbbképzése, amely a szakmai megújuláson túlmutatva a mentálhigiénére, jóllétre, belső megújulásra, önismeretre és a belső felszabadulásra is nagy hangsúlyt fektet.

2022. június 17-re (péntek) tervezett szakmai napunkon lehetőséget kínálunk Nektek, óvodapedagógusoknak és szakembereknek, az önmagatokkal és a többi, hasonló élethelyzetben alkotó, munkálkodó pedagógussal való találkozásra, kapcsolódásra. Felidézhetjük közösen az elmúlt évet, amelyben az öröm, a gyermekszeretet, a kapcsolódás, a játék, a kreativitás, az alkotás, a mindennapos kihívások és kötelezettségek mellett jelen volt a covid és a háború is, amelyek láthatatlan teherként voltak velünk ebben az évben. Sokan, sokféleképpen éljük meg az élet kihívásait, nehézségeit. Szakmai napunkon ráláthatsz magad és társaid megéléseire, saját élményű playshopokon feloldhatod az esetleges feszültségeket. Tudjuk jól, ha megosztjuk egymással a sokszor elbírhatatlannak tűnő terheket, a csoport együtt, közösen tartja meg azokat. Te sem vagy egyedül!

Találkozzunk együtt ezen a napon belső erőinkkel, erőforrásainkkal, hogy aztán eljussunk a belső felszabadulásig, amelyet a tudatosítás mellett a feloldódás, harmónia és béke testi megélésének élménye hozhat el számunkra! Szabaduljunk fel együtt a nehézségekből, töltődjünk a játékból, a meséből, a művészetekből, önmagunkból, hogy egy nyugodtabb és békésebb lelkiállapotban legyünk jelen a nyári időszakban!

Playshopok – játékos műhelymunka

Összesen 2 playshopon lesz lehetőség részt venni. Előregisztrálni a jegy megvásárlása után lesz lehetőség ill. a helyszínen a szabad helyek függvényében.

  1. Patonay Anita – drámatanár: Játék – Élet – Életjáték – mi van a szorongáson túl? „Csak az boldog, ki játszhat!” (József Attila)
  2. Tóth-Ilkó Zsuzsanna – zeneterapeuta, színész és ének-zene tanár: Hogyan támogatja a zene a belső felszabadulásomat?
  3. Grecsó Zoltán – táncművész, táncpedagógus, life coach: Szorongásoldó csodamódszer – kreatív táncműhely
  4. Bácskai Erzsébet – kommunikációs- és mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető:  Hogyan tegyem fel a belső szemüvegemet? „Én nem látszom, én játszom” (József Attila)

Részletes program

10.00 – 10.20 Ünnepélyes megnyitó – Bácskai Márta a Blum program alapítója, Grecsó Zoltán táncművész, táncpedagógus, life coach

10.20 – 11.40 Kerekasztal-beszélgetés – folyamatos belső megújulás, a XXI. század pedagógusa

A kerekasztal-beszélgetést vezeti:

Dr. Molnár Krisztina, PhD neveléskutató, irodalomtörténész, tanszékvezető főiskolai tanár

Meghívottak:

  • Prof. Dr. Gyarmathy Éva Zsuzsanna egyetemi tanár, klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus
  • Dr. Patonay Anita, a Bluming képzés képzője, drámatanár
  • Dr. Bácskai Erzsébet a Bluming képzés képzője, kommunikációs és mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető
  • Nagy Marianna intézményvezető, Hajdúszoboszlói Egyesített Óvoda
  • Bene Andrea óvodapedagógus, Egerszalóki Szivárvány Óvoda

11.40 – 12.00 Nyitó mese – Boldizsár Ildikó mesekutató, meseterapeuta

12.00 – 13.00 Ebéd

13.00 – 14.15 Playshopok

14.15 – 14.30 Kávészünet

14.30 – 15.45 Playshopok

15.45 – 16.00 Zárás