A kínai asztrológia szerint az igen csak megerőltető és nehéz Tigris éve után egy békésebb, harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb esztendő köszönt be.

A kínai horoszkópban a Nyúl éve lesz  2011, ami  2011. februárjában kezdődik és 2012. január 23-án végződik, majd pedig a Sárkány évébe lépünk. A Kínai horoszkóp néhol a Nyúl éve helyett a Macska éve néven említi ezt az időszakot, de a kettő azonos. E keleti asztrológia szerint  a Nyúl éve alkalmas a töprengésre, a biztonság teremtésre, az üzletépítésre.

Az ebben  született személy barátkozó, szexi, művészi. A kínai mitológia szerint a Nyúl az ellenálló képességet szimbolizálja, és az európai horoszkópban a Halak csillagjegynek felel meg. Nagyon szerencsések akik ebben a  csillagjegyben születtek, mivel bőkezű, megbízható és tele van kreatív ötletekkel valamint hisznek a barátságban és a családban.

Nem csoda ha, ilyen tulajdonságok mellett,  a következő évünk nyugodtabb lesz és inkább a kreatív énünket vesszük majd elő. A 2011-es évben többet foglalkozunk majd a családunkkal és a barátainkkal, valamint az üzleti ügyeinkre is igen nagy gonddal figyelünk.  Az utóbbira nyilván az a tigris évének nehézségei kényszerítenek majd minket és kihat a döntéshozatalunkra is. Hisz sokkal konzervatívabbak leszünk és kerülni fogjuk a rizikós lépéseket, viszont azoktól az eseményektől is távol tartjuk magunkat amelyek negatívan hatnak érzelmi állapotunkra. Vigyázzunk! A túlzott biztonság és komfort iránti vágy , belevihet minket pénzügyi veszteségekbe is.

2011-ben a következő szakmabelieknek kedvez a nyúl: a kreatív munkát végzők (színészek, festők, énekesek, táncosok, grafikusok, stb.), közalkalmazottak, asszisztensek, ápolok és azok akik külföldön dolgoznak.

Egészség terén a rossz érzések, gondolatok magunkban tartása és az ezen való morfondírozás, a mások iránti bizalom hiánya és a rossz kommunikáció vezethetnek akár betegségekhez is. Törekedjünk mindennap ellazulni, relaxálni valamint a napi testmozgással (sétálás, jóga, aerobik) elkerülhetjük a stressz kialakulását. Üljünk be egy forró fürdőre, együnk a vízbe akár sima tengeri konyhasót és élvezzük, ahogy a testünk minden apró porcikája ellazul. Ilyenkor ürítsük ki a fejünket és csak magunkkal foglalkozzunk.