Hagyományteremtő, évente ismétlődő, egész napos vidám ünneplésre hívunk mindenkit, aki még hisz a mesék erejében.

Helyszín:  Millenáris Fogadó

Időpont: 10.00–18.00

A magyar meseirodalom mindig gazdagon ellátta kincseivel rajongóit. A népmesék után igazi klasszikusok léptek a mese útjára, hogy örömöt – és talán tanulságot – adjanak olvasóiknak, hallgatóiknak. Majd a rendszerváltás izgalma kissé elfordította a figyelmet a mesékről, ám a „kétezres” évtől mintha varázsütésre bújtak volna elő a mesélők. Az elmúlt tíz esztendő tehetséges meseírók tucatjainak bemutatkozásával kényeztette el az olvasókat. Velük együtt nőtt fel az illusztrátorok kitűnő új generációja. Elérkezett az idő, hogy szerzők és rajzolók – egyetlen ünnepi napon – végre minden felesleges külsőség nélkül találkozhassanak azokkal a gyermek és felnőtt olvasókkal, akik meséiket, rajzaikat jól ismerik – de személyüket talán kevésbé.

Hatalmas gyerekszobává változik a Millenáris Fogadó: csúszni-mászni való szőnyegekkel, játékokkal, rajzfilmekkel és mindenfelé mesekönyvekkel, meseújságokkal. „Vendégeink” lesznek a kecskeméti Katona József Könyvtár, továbbá a zuglói Cserepesház óriás-társasjátékai. Játszunk különleges varázsleplünkkel: a „Mesetakaróval”, amelyet több mint száz óvoda által készített képekből varrt össze a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány. Lesz kézműveskedés, amelynek során rajzolunk, festünk, ragasztunk: különböző technikákkal készítjük el a gyerekek által elképzelt saját kis mesekönyveket. Részt vehetsz a „Mese-bálon”, ahol olyan meseszereplővé válhatsz, amilyenné csak akarsz. Persze kell hozzá némi ügyesség, furfang, hogy az általunk kínált rongyokból, jelmezekből átváltozhass. Ezenkívül több mint ötven meseíró és illusztrátor is megfordul nálunk, akikkel mindent meg lehet majd beszélni kedvenc meséinkről.

Lesz ezen kívül egész napos műsor, amelynek fellépői szintén „mesés” szereplők:

  • Fél tizenegytől Bartos ErikaBogyó és Babóca írója, rajzolója mutatja be a színpadon kedves figuráit – a legkisebbek örömére.
  • Tizenkettőtől Berg Judit, a rendkívüli népszerűséget elért Rumini-sorozat írója Bujtor Annával mutat be élőbábos előadást.
  • Fél kettőkor Lackfi János költő, meseíró, „reneszánsz” ember lép a közönség elé verseivel, amelyek előadásában a Sajtkukacz zenekar lesz majd társa.
  • Délután háromkor Bátky András, a Pipogya medve megteremtője folytatja a sort: mesét készít a jelentkező gyerekekkel a színpadon, amely történetbenTakács Mari illusztrátor és Bognár Szilvi népdalénekes lesznek a segítségére.
  • A napot végül fél ötkor Bognár Szilvia és zenekara zárja a Csintekerintő című produkcióval: egy, a világzenét és a népzenét gyerekműsorrá varázsoló koncerttel.


Mesenap délelőtt tíztől este hatig várja majd a meseszerető közönséget ezen a szombaton, de már most szeretnénk megsúgni minden rajongónak, hogy lesz jövőre is…

Jegyár: 1000 Ft, 3 éves kor alatt díjtalan.

Csoportos kedvezmény előre bejelentkezett csoportoknak: jegyár: 500 Ft, kísérő pedagógusoknak ingyenes. Bejelentkezni lehet: Molnár Éva 30/866-0532, 1-336-4050