2000. februárban Párizsban tartották az első rákellenes világkongresszust. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen. Ennek emlékére a kongresszus február 4-ét a Rák Világnapjává nyilvánította.

A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT,A HOLNAPÉRT! egy Társadalmi Alapítvány, mely Magyarország első egészségvédő alapítványaként immár 27. éve azon munkálkodik, hogy az emberek megtudják, a valóságban megtapasztalják, milyen sokat lehet tenni a rák megelőzéséért és a gyógyulásért. “Minden erőnkkel és lehetőségünkkel a lakosság egészségvédelmét, a rákmegelőzést, a betegek életkilátásainak javítását, rehabilitációját kívánjuk szolgálni. Ezt bizonyítja az Alapítványunk tevékenységének, szolgáltatásinak, programjainak széles köre, többek között népszerű Egészségkonyhánk is.

Alapítványunk természetesen nem kizárólag a táplálkozásban segíti a hozzá fordulókat. Egyéni és csoportos formában kínálunk segítséget az egészségjavító életmód szempontjainak, technikáinak megismerésében. Pszichológus, dietetikus, orvos-természetgyógyász, laikus segítők, szociális szakemberek várják a hozzánk forduló érintetteket és családtagjainkat.

A betegeknek kínált szolgáltatások mellett szakemberek számára rendszeresen szervezünk képzéseket, szakmai kerekasztal megbeszéléseket, konferenciákat.”

A Rákellenes Világnapon 2012. február 4-én Nyílt napon várjuk
az érdeklődőket, ahol bemutatjuk az Alapítvány tevékenységét, programjait:

 

–          Támaszadó Szolgálat

–          Életmódtábor

–          Egészségkonyha

–          Önsegítő daganatos betegklubokkal együttműködés

–          Szakmai képzések

–          Elkészíthetnek néhány egészséges ételt, természetesen kóstolással együtt.

–          Megtapasztalhatják a relaxáció és különféle stresszkezelési technikák jótékony hatását.

–          Egyéni életvezetési és táplálkozási tanácsokat kaphatnak szakértőinktől.

Az alapítvány programjairól bővebb tájékoztatást a www.rakellen.hu weboldalon, vagy telefonon ill. személyesen az alábbi elérhetőségeken kaphat:

1093 Budapest, Mátyás u. 18.fsz.1. tel.: 217-0404, 367-5133