„Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy “úgy legyen”. És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy “úgy legyen”. És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom.”

/Popper Péter/

Készítsünk angyalkákat különböző művészeti technikákkal a gyerekekkel közösen, várjuk így érkezésüket a negyedik adventi vasárnapon.

A fényképeket Karczewicz Ágnes, a nagykovácsi Kispatak Óvoda Cinege Csoportjának óvodapedagógusa, a Kincsek és kacatok óvodáknak, szülőknek, gyerekeknek c. közösségi oldal és Napról napra óvoda c. blog szerkesztője gyűjtötte össze.