Királyné Simon Tünde résztvevőnk visszajelzése a drámapedagógiai képzésünkről:

Nem lehetek elég hálás a drámaképzésen tanultakért, a lehetőségért!!!

Pár gondolattal szeretném megosztani Veletek a már elkönyvelt sikereinket.

5 helyszínen (fogyatékossággal élők napközi otthonaiban és bentlakásos intézményben) zajlanak a drámaműhelyek. A már működő önismereti csoportok foglalkozásait a 2013. évre már a projekt szemlélet alkalmazásával állítottam össze kapcsolódva az eddig elsajátított és feldolgozott önismereti témáinkhoz.

A csoportok összetétele középsúlyos-, és enyhe értelmi fogyatékossággal élő fiatalok, autista személyek és down-szindrómás csoporttagok. Fantasztikusan nyitottak az újdonságra, a drámajátékokra. Persze idő kell ahhoz, hogy megértsék és ügyesen játszanak, de hatalmas kitartással és igyekezettel vesznek rész a játékokban.

 A legnagyobb meglepetést az autista fiataljaim okozzák, hisz ők olyan szinten megnyíltak és olyan hihetetlen módon vesznek aktívan részt, hogy az évek során nem volt rá példa a foglalkozásokon. A fiatalok reakciói folyamatosan sok mindent elárulnak az érzelmi világukról, amit én igyekszem értelmezni és a velük naponta foglalkozó szakemberek számára is tolmácsolni. Az intézmények visszajelzései alapján is biztos vagyok abban, hogy a módszernek nagyon fontos helye van a fogyatékkal élő fiataljaink életében.

Már most hatalmas sikerként élem meg ezt az egészet, s ezt remélem sikerült egy picit megosztanom Veletek is, hisz mindig visszagondolok arra, hogy milyen nagyszerű képzés segített ebben.

Tavaszai képzéseink:
https://blumprogram.hu/archive/kepzes/