Már hagyományosnak is mondható az óvodánkban évente rendezett EGÉSZSÉGHÉT, amely olyan tevékenységeket foglal magában, amelyek segítik a gyerekek az egészséges életvitel igényére való nevelését.

Ezen a tematikus héten a gyermekek érdeklődését és életkori sajátosságait figyelembe véve olyan tevékenységeket és programokat szervezünk, amelyek a környezet megismerését és védelmét szolgálják.

Felhívtuk a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, s ehhez kapcsolódóan megismertettük őket a különböző anyagokkal, azok hasznosításával.

  1. A folyosóra kihelyezett kartonból készített szelektív hulladékgyűjtők segítségével, külön válogattuk a különböző anyagokat. Ezen az óvodán belüli szelektivitáson kívül, a középső- és nagycsoportok ellátogattak a közeli hulladék tárolóhoz, megtekintették a tárolókat a valóságban is, megbeszélték és megnézték a színüket és a rajtuk lévő jelzéseket, majd ott is bedobták a felesleges hulladékot a megfelelő konténerbe.

A nagyobbak játékokat készítettek a „szemétből”, így lett lovacska, repülő, virág, pénztárca stb.

  1. Egy mentőautó is ellátogatott hozzánk. A gyermekek megismerkedtek belülről a mentőautóval, a mentősök munkájával, beszélgettek velük, hogy mit kell tenniük sérülés esetén. Láttunk orvosi műszereket, s a legbátrabbak még a hordágyra is felfekhettek.
  1. A kiscsoportosok képek segítségével ismerkedtek meg az egészséges és egészségtelen ételekkel. Plakátot is készítettek, amit a folyosóra helyeztünk el.
  1. Az utolsó napon, pénteken az óvoda apraja- nagyja egész délelőtt sütött, főzött egészséges és finom ételeket, amelyeket a szülők is megkóstolhatták délután. Svédasztalos terítéssel fogadtuk az érdeklődő szülőket, ahol kis falatokkal ízlelhették meg a csoportok alkotásait, s ha ízlett nekik, a recepteket is magukkal vihették.
  2. Ezen a pénteki napon, délután, az „Uzsoki program” keretében különböző ingyenes szűrővizsgálatokon (vérnyomás, vércukor, testsúlyindex, látás és hallás vizsgálat.) vehettek részt az érdeklődök.