Bazsalikomos töltött zöldségek 4 személyre
A tölteni való zöldségekhez:
- 4 db nagyobb fehér vagy barna csiperke gomba, szárától megtisztítva
- 2 cukkini, hosszában kettévágva, magok kikaparva, 3-4 cm-es darabokra vágva
- 4 paradicsom, félbevágva, magok és leve kikaparva
- 3 ek. olíva olaj + a tepsihez
- 10 dkg darált mandula
- 2 lila hagyma, apróra vágva
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 1 marék tépett bazsalikom levél
- 5 dkg darált parmezán sajt
- só, bors
Az előkészített zöldségeket egy kiolajozott tűzálló tálban szépen egymás mellé rendezzük, sózzuk, borsozzuk. A gombaszárakat és a cukkini húsát felvagdossuk. Az olíva olajon megfuttatjuk a lilahagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt gombaszárakat és cukkinit, mandulát, valamint a paradicsomból kikapart magokat és levet. Sózzuk, borsozzuk. 10 percig pirítjuk. Belekeverjük a bazsalikomot és a kivájt zöldségekbe töltjük. A tetejét megszórjuk a parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Köretként vagy vegetáriánus egytálételként is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!