Bazsalikomos töltött zöldségek 4 személyre

A tölteni való zöldségekhez:

  • 4 db nagyobb fehér vagy barna csiperke gomba, szárától megtisztítva
  • 2 cukkini, hosszában kettévágva, magok kikaparva, 3-4 cm-es darabokra vágva
  • 4 paradicsom, félbevágva, magok és leve kikaparva
  • 3 ek. olíva olaj + a tepsihez
  • 10 dkg darált mandula
  • 2 lila hagyma, apróra vágva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 marék tépett bazsalikom levél
  • 5 dkg darált parmezán sajt
  • só, bors


Az előkészített zöldségeket egy kiolajozott tűzálló tálban szépen egymás mellé rendezzük, sózzuk, borsozzuk. A gombaszárakat és a cukkini húsát felvagdossuk. Az olíva olajon megfuttatjuk a lilahagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a feldarabolt gombaszárakat és cukkinit, mandulát, valamint a paradicsomból kikapart magokat és levet. Sózzuk, borsozzuk. 10 percig pirítjuk. Belekeverjük a bazsalikomot és a kivájt zöldségekbe töltjük. A tetejét megszórjuk a parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Köretként vagy vegetáriánus egytálételként is tálalhatjuk.


Jó étvágyat kívánunk!