Kedves Óvodapedagógus, kedves Barátunk!

A Gondolkodj Egészségesen! Program kiemelten foglalkozik a művészetek általi nevelés komplex lehetőségeivel. Novemberben indult a Mesélj! Játssz! Alkoss! szakmai blog zenei blokkja, a Hang-Érint-Ő melyben Tamási Mártával blogolhatnak. A Teadélutánok alkalmaival személyesen is találkozhatnak Mártival, aki nagy szeretettel adja át szakmai tudását Önöknek. A Teadélutánon kipróbált gyakorlatokat a saját tapasztalás után könnyedén be tudják vinni az óvodai csoportokba.

Februári Teadélutánunkon a figyelem és a koncentráció témaköröket járjuk körbe, olyan zenei játékokat mutatunk be, melyek a figyelmet segítenek erősíteni. A tartós, koncentrált figyelem fontos előfeltétele a gyermekek jó iskolai teljesítményének. Ennek hiánya nehezíti, sőt néha lehetetlenné teszi az ismeretszerzést.

Bízunk abban, hogy hasznos, tartalmas és jó légkörű kikapcsolódást tudunk biztosítani a körünkbe ellátogató óvodapedagógusoknak ezúttal is. Kedvcsinálóul olvassák el a decemberi alkalomról készült szívet melengető összefoglalót.

Szeretettel várunk ÚJ HELYSZÍNEN minden kedves érdeklődő óvó nénit és bácsit 2012. február 9-én, csütörtökön!

Helyszín: Egis Óvoda, Budapest X., Keresztúri út 11.-13.

Időpont: 2012. február 9., 15.00- 18.00 óráig.

Tervezett programunk:

– Beszélgetés, zenei játékok Tamási Mártával, jó gyakorlatok megosztása. Fókusz: figyelem, koncentráció
– Teázás és sütizés mindvégig. Kérnénk, hogy mindenki hozza magával kedvenc teázós bögréjét, csészéjét
– Az Egis óvoda bemutatja jó gyakorlatait
– Körtánc Farkas Andreával: körtáncok lényege a közösségi élmény megteremtése, a mozgáson keresztüli felszabadító élmény átélése

Szeretnénk, ha a Teadélután és a körtánc új energiával töltene fel minden résztvevőt és sok hasznos ötlettel, tippel felvértezve folytathatnák a hétköznapokat.

Változás a múlt évhez képest, hogy a korábbiakban jelképes részvételi hozzájárulást a továbbiakban emelnünk kell. Idén 800 forintos áron tudnak részt venni a szakmai foglalkozáson. Ezt kompenzálandó a Teadélutánokat 6 hetente fogjuk csak megtartani. A Teadélutánokat csak abban az esetben tudjuk megrendezni, amennyiben a szervezési költségeink (foglalkoztatók díja) megtérülnek, ehhez minimum 20 fő részvételére van szükség. Emiatt idén különösen fontos, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék. Jó ötlet ezzel kapcsolatban, ha mindenki arra bíztatja munkatársát, ismerősét, barátját, hogy tartson vele. Bízunk megértésükben és abban, hogy a továbbiakban is örömmel vesznek részt a GE! Teadélutánokon.

Kérjük, hogy amennyiben a Teadélután felkeltette az Ön és/vagy kollégái érdeklődését, mindenképpen jelezze részvételi szándékát a pk@gondolkodj.hu e-mail címen, vagy a 30/4252-373-as számon 2012. február 7-ig. A határidő lezárulásával emailben értesítjük a jelentkezőket, hogy elég ember van-e, meg tudjuk-e tartani a Teadélutánt.

Köszönjük és várjuk sok szeretettel,

A GE! Program Csapata