ge-nap

Programunk minden év novemberében megszervezi  az Országos Gondolkodj Egészségesen! Napot, annak az összefogásnak a szimbólumát, ami összetart 1500 óvodát. Az összetartozás azon a közös célon alapul, hogy minden gyermek önmaga lehessen, testi, lelki fejlődésében egészségesen.

A gyermekek testi-lelki egészséghez szükséges 7 alappillérből az egyik pillér a játék és az ahhoz kapcsolódó művészetek. Ezért a hozzánk csatlakozott közel 1500 óvodában minden óvodapedagógus egyszerre meséli el a gyerekeknek az ajánlott mesét, amelyet játékos, interaktív feldolgozás követ egész nap.  Ezt egy általunk erre a napra javasolt forgatókönyv segítségével teszik, mesével, játékkal, kézművességgel, dalokkal és sok-sok nevetéssel.

A nap végén arra kérjük az óvodákat, adják át az EgészségZsákjainkat a kiscsoportos óvodások családjának. Így válik kerekké az Egészségnap és így jut el 55.000 családba üzenetünk. A Gondolkodj Egészségesen! Zsákban megtalálható a Gondolkodj Egészségesen! Magazin is, amiből a szülők is betekintést nyerhetnek a Gondolkodj Egészségesen! Program szellemiségéből és megoldási javaslataiból.

A 11. Országos Gondolkodj Egészségesen! Napot 2016-ban november 25-én tartjuk.