Az őszi, párás környezet kedvez a vírusok, baktériumok szaporodásának. Behúzódunk a rossz idő elől a fűtött, meleg szobába, kevesebbet mozgunk és kevés gyümölcsöt, vitamint fogyasztunk, amely még fogékonyabbá tesz bennünket a fertőzésekre. A megfázás ellen a legjobb gyógymód a megelőzés.

Kerüljük a zsúfolt helyeket, tartózkodjunk többet a szabadban, öltözködjünk rétegesen, de ne túl melegen, mossunk gyakrabban kezet, mert a kórokozók nem csak cseppfertőzéssel terjednek, hanem a kezünkkel is. Fogyasszunk több folyadékot, nyers, színes gyümölcsöt, zöldséget, (brokkoli, fokhagyma, paradicsom, cékla), esetleg aszalt gyümölcsöket (pl. áfonya, szilva sárgabarack).

Azonban, nem lehetünk biztosak abban, hogy bevisszük ezzel azt a vitamin, ásványi anyag és antioxidáns mennyiséget, mellyel kivédjük a napi kb. 80.000 szabadgyök támadást, amely a szervezetünket éri. Szükség van olyan, elsősorban természetes alapú készítményekre, melyek pótolják a hiányzó mennyiséget.

Vajon tudjuk-e, hogy amit fogyasztunk, az hatásos-e?

Régóta ismert tény, hogy az antioxidánsok megvédenek az agresszív szabadgyökök ártalmas hatásaitól azáltal, hogy lassítják a sejtek öregedését, csökkentve így a civilizációs betegségek, daganatok kialakulásának esélyét, életkortól függetlenül. Az antioxidánsok hálózata csak optimális vitamin és ásványianyag ellátottság mellett működik megfelelően. Szervezetünk csak keveset tud előállítni, ezért kívülről kell bejuttatni színes zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, joghurtok, vitaminok és táplálék kiegészítők formájában. Az egészséges táplálkozás ezért különös fontossággal bír minden életkorban.

„Csak pár perc az egészségért!”

Az antioxidáns szint időszakos ellenőrzése a hatásos megelőzés egyik legjobb módja. Ma már rendelkezésre áll olyan technológia, amelynek segítségével mérhető a szervezet vezető antioxidánsának szintje, mely tájékoztatást ad az antioxidáns hálózat védelmi képességéről. Mérhető és látható bizonyíték van a kezünkben egy mindössze pár perces, fájdalom mentes, névre szóló mérőkártyával történő méréssel, aminek ára (2000ft/mérés) megfizethető.

A mérés eredménye megmutatja, hogy:

milyen a szervezet ellenálló-képessége

– megfelelő antioxidáns tartalmú tápanyagokat fogyaszt-e

– az Ön által fogyasztott vitaminok és táplálék kiegészítők beépülnek-e sejtjeibe

– megfelelő-e szervezete vitamin és ásványi anyag ellátottsága

– életmódja veszélyezteti-e egészségét

Nem szolgál azonban a mérés betegségek diagnosztizálására!

Hatásos megelőzés

Legjobb módja, ha 3-4 havonta megnézzük „egészség tükrünket”. Közösségekben, munkahelyeken történő mérésekkel tájékozódhatunk egészség-szintünkről, így az előtt tudunk cselekedni, mielőtt a betegség bekopogtat. Csökkenthető a hiányzások, a táppénzes napok száma és a gyógyszer költség is. A mérés kapcsán ingyenes tanácsadással, igény esetén minőségi termékekkel segítünk a megoldásban, de nincs fogyasztási kényszer, elvárás. Mindenki maga dönti el, milyen megoldást választ egészsége karbantartására, azonban lehetősége van arra, hogy időnként ellenőrizze, az általa fogyasztott élelmiszer, gyógytermék beépül-e szervezetébe, avagy csak kidobta a pénzét az ablakon.

Olyan, mint az orvos által felírt recept vagy a jó tanács: vagy kiváltja illetve megfogadja vagy nem. Mindenki maga dönti el, saját felelősségére.

Az egyre növekvő jó tapasztalat és a szülői visszajelzések bátorítanak fel arra, hogy jó szívvel ajánljam egyénnek, közösségnek a megelőzés e hatásos formáját. Érdeklődés esetén szívesen segítek.

Az egészség az igazi érték, ami pénzzel nem mérhető! A betegség drága, és ha teszünk ellene, elkerülhető.

Dr.Rendek Mária
Gyermekorvos
0670/3103148
rendekmaria@freemail.hu