Ősszel indult budapesti előadássorozatunk „Egészség az óvodában – természetesen” címmel. dr. Lengyel Boglárka gyermekgyógyász, homeopátiás orvos beszél a gyakori óvodai problémák természetes gyógymódjairól, az immunerősítésről, téli betegségekről, az óvodai szorongás alternatív kezeléséről, a mese és vizuális terápia lehetőségeiről és az elsősegélyről.

Lássunk egy kis ízelítőt, a téli betegségek témaköréből.

Egy új csoport új kihívás nem csak a gyerekek, de az óvodapedagógus immunrendszerének is. Hogyan segíthetjük, támogathatjuk az adaptáció folyamatát természetes szerekkel, hogy ne kelljen minden kicsi betegségét a saját orrunkon, bőrünkön érezni?

A levegőben párologtathatunk citromolajat. Ez természetes, nem szintetikus illóolaj legyen. Fertőtleníti a szoba levegőjét, és nyugtató hatású.

A C-vitamin régi bevált immunerősítő. Serkenti az antitestek és fehérvérsejtek képződését, és az interferon nevű anyagét, amely bevonja a sejtfelszínt, hogy a vírus ne juthasson be. A bioflavonoidok hatása hasonló, ezért a C vitamint érdemes ezekkel együtt szedni. A természet erre is talált megoldást – a csipkebogyó C-vitamin és bioflavonoid tartalma is magas. A C-vitamin hatását az E vitamin és a béta-karotin is erősíti. A nyers céklasaláta a tökéletes természetes immunerősítő és nyálkaoldó keverék! Az echinacea növény homeopátiás formája egész télen át szedhető, alacsony potenciában, immunerősítőként. Influenzás időszakban hasznos a D vitamin. Kutatások szerint az influenza szezonalitása összefügg azzal a ténnyel, hogy a szervezet D vitamin raktárai télen kiürülnek.

Homeopátiás szerekkel erősíthetjük, beindíthatjuk az immunfolyamatokat és segíthetjük a téli betegségek gyógyulását.

Bővebben a letölthető „Pöttyös betegségek és egyéb óvodáskori problémák kezelése homeopátiával” című ingyenesen letölthető kiskönyvben olvashatnak a témában.