Csongrád Templom utcai „Delfin” óvoda

Hideg téli este volt, a hó óriási pelyhekben hullott, miközben a jeges szél elképesztő erővel tombolt.

Vadóc, Lili és Tappancs épp otthon társasjátékozott, amikor egyszer csak meghallották a Mikulás kétségbeesett segélykiáltását.
A zord időjárásban a szánt húzó rénszarvasok teljesen beleragadtak a hóba, a jármű egy tapodtat se mozdult, se előre, se hátra.
A három szuperhős elhatározta, hogy késlekedés nélkül elindulnak, hogy a Mikulást és segítőit kisegítsék a bajból, a szuper erejükkel egyből ott termetek Mikulás szánja mellett és Lili az ormányával húzta a szánt, Tappancs az oroszlán a nagy tappancsával előre tolta a hóban, de annyira hideg volt, hogy nem bírták kihúzni a fagyos hóból a befagyott rénszarvasszánt. Ekkor Vadócnak eszébe jutott, hogy hívja az erdő állatait, elővette varázs sípját, és ahogy a mókus, bagoly, nyuszi meghallották a varázshangját már ott is termettek, és húzták-húzták, egyszer csak közösen a három szuperhőssel sikerült kirántani a hó fogságából a rénszarvasszánt. Mikulás és a három szuperhős az állatokat segítőkészségükért megajándékozták sok-sok Fini – mini ajándékkal.

Már éppen végeztek volna az ajándékozással, amikor keserves segélykiáltást halott meg Tappancs, nagy sebesen neki is indultak a havas tájban a keresésnek hosszú utat kellett meg tenni, amikor megtalálták a kétségbe esett őzgidákat, akik nagyon éhesek voltak és fáztak. Tappancs a varázspálcával egy etetőt varázsolt az őzeknek és egy szempillantás alatt elővarázsoltak Mikulás zsákjából rengeteg Fini – mini ennivalót. Az őzikék azonnal hozzákezdtek a falatozáshoz és az etetőnél ahol már nem érte őket a hideg szél őzmama mellé bújva melegetek meg és boldogan pihentek.

Mikulás folytatta tovább útját segítőivel, ahogy futott a szán útjuk során rátaláltak egy nagy barlangra ahol egy medvecsalád téli álmát aludta. Medve papa, Medvemama, Biborocska, alig mozdult meg a pihe-puha ágyában,de annál jobban izgett,- mozgott a pici Dörmi akinek nagyon korgott a pocakja. Éppen jókor nyitotta ki a szemét Dörmi mert akkor ért óda,csilingelő szánjával Mikulás,Lilivel,Tappanccsal,Vadóccal akik nagyon megsajnálták az éhes medvebocsot,így egy kifogyhatatlan  csoda bőröndöt raktak teli  Fini Mini falatkával és egy csupor mézzel. Dörmi teletömte pocakját és édes- deden aludt tovább.

A barlangból, amikor kiléptek Lili egy csillogó- villogó kincset látott meg a távolban, nagyon szerette volna megtudni mi az a gyönyörű ragyogás, de túl messze volt,így Mikulás Manóit kérte meg,hogy varázsoljanak egy repülő szánt, amivel egy szempillantás alatt oda repültek az álomkapuhoz, ami csillogott – villogott fényesen. De a három szuperhős meglepődött, mert ezt a különös álomkaput egy kissárkány őrizte. A sárkány elmondta, hogy csak akkor engedi át a három szuperhőst és Mikulást, ha elmondják a varázsigét, amivel kinyílik a kapu, Lili már mondta is Éj- mélyből fölzengő, csing-ling- ling száncsengő. Gyönyörű ragyogással nyílt ki az álom- kapu, amikor kinyílt meglepődve vették észre, hogy a gyerekek városába kerültek ahol minden ablakba kiscsizmák voltak kirakva. A három szuperhős egész éjszaka Mikulással repült a csoda szánnal, hogy minden jó kisgyermek megkapja az álom ajándékát, a csízmákba mindenféle finomságot tett Vadóc és fini-mini ajándékcsomagot. Mikorra készen lettek hajnalodott.

Az egyik ablaknál megállt a szán és a három szuperhős figyelte hogyan költögeti kisfiát az anyuka.

–       Jó reggelt kisfiam. Ébresztő nézd itt járt a Mikulás!

–       Anya hol van a három szuperhős?

–       Kiről beszélsz, én nem láttam őket.

–       Lili az elefánt lány, Tappancs az oroszlán, Vadóc a róka.

–       De segítettek a Mikulásnak és a manóinak ők hozták az ajándékot.

–       Jaj, az álom kapu, de gyönyörű volt, vagy csak álmodtam? De kár! De csodaszép álom volt.

–       Nézd, anya itt vannak a FINI mini ajándékokon mégis itt voltak!

Mikulás és segítői mikor meglátták milyen nagyörömet szereztek a gyerekeknek tovasuhantak az álomkapun és arra gondoltak jövőre újra eljövünk.

 

Csoport: Zsebi baba csoport

Óvodapedagógus: Horváth Lajosné