Kedves Óvodapedagógus, kedves Barátunk!

 

„…az ének felszabadít, bátorít, gátlásokból, félénkségből kigyógyít. Koncentrál, testi-lelki diszpozíción javít, munkára kedvet csinál, alkalmasabbá tesz, figyelemre-fegyelemre szoktat. Hogy egész embert mozgat, nemcsak egy-egy részét… Fejleszti a közösségi érzést. Kifejleszti, csírájában minden emberben meglevő zeneérzéket, ezzel megadja a műveltség alapját, amivel eztán szebbé, gazdagabbá teszi egész életét.”
Kodály Zoltán

Szeretettel várjuk Önöket egy koraőszi teázásra! Bízunk abban, hogy hasznos, tartalmas és jó légkörű kikapcsolódást tudtunk biztosítani az ellátogató óvodapedagógusoknak.

Fotó: Hajdrák Tímea


A Gondolkodj Egészségesen! Program kiemelten  foglalkozik a művészetek általi nevelés komplex lehetőségeivel. Az elmúlt félévben a Mesét Másként! módszerrel ismerkedhetttek meg Kerekes Valéria meséléskutató segítségével.

Ebben a  félévben a zenéjé a főszerep. Októberben indul a Mesélj! Játssz! Alkoss! szakmai blog Zenei része, ahol Tamási Mártával blogolhatnak.

Fogadják szeretettel Márti bemutatkozóját és ajánlóját!

Gelencsérné Tamási Márta vagyok, zenepedagógus, zeneterapeuta.

Jelenleg a Budapesti Korai Fejlesztő Központban sérült kisgyermekek zeneterápiáját vezetem. Már tanári pályám kezdetén tudtam, hogy számomra az énekóra többet jelent a zenei írás-olvasás és a zenetörténet tanításánál.

Éveken át foglalkoztam Orff módszerével, s zeneterapeuta diplomám megszerzése után már biztosan tudtam, hogy a zenét a gyermeki személyiség alakításának, fejlesztésének szolgálatába szeretném állítani.

Nagy örömmel töltött el a GE! Programmal való találkozás, mert nagyszerű szakemberekkel gondolkodhatok együtt és  lehetőséget nyújt arra is, hogy  eddig megszerzett ismereteimet és tapasztalataimat tovább adjam.

 

E havi fókuszunk: a zeneterápia és zenei nevelés kapcsolata

Beszélgetünk a két terület közös pontjairól, eltérést mutató jellegzetességeiről, a terápiás szemlélet fontosságáról a nevelésben. A foglalkozás gyakorlati részét egy saját élmény képezi, melyben kreatív zenei gyakorlatokkal ismerkedünk és együtt játszunk.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő óvó nénit és bácsit 2011.szeptember 29-én!

Helyszín: Fővárosi Művelődési Ház, XI., Fehérvári út 47., I. emelet 92-es terem

Időpont: 2011. szeptember 29., 14.30 -17.45 óráig.

Tervezett programunk:

  • Beszélgetés Tamási Mártival, jó gyakorlatok megosztása
  • Teázás és sütizés mindvégig. Kérnénk, hogy mindenki hozza magával kedvenc teázós bögréjét, csészéjét.
  • Körtánc Farkas Andreával – a körtáncok lényege a közösségi élmény megteremtése, a mozgáson keresztüli felszabadító élmény átélése.

Szeretnénk, ha a teadélután és a körtánc új energiával töltene fel minden résztvevőt és sok hasznos ötlettel, tippel felvértezve folytathatnák a hétköznapokat.

A teadélután létrejöttéhez jelképes hozzájárulást kérünk a résztvevőktől, mely 400.- Forint alkalmanként.

Kérjük, hogy amennyiben a teadélután felkeltette az Ön és/vagy kollégái érdeklődését, jelezze részvételi szándékát a pk@gondolkodj.hu e-mail címen, vagy a 30/4252-373-as számon 2011. szeptember 28 – ig.

Köszönjük és várjuk sok szeretettel,
A GE! Program Csapata