A szervezők a 2010-es Nagy Sportágválasztó rendezvények sikerein felbuzdulva, töretlen lelkesedéssel kezdtek neki a 2011-es rendezvények előkészületi munkáihoz.

VIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja: 2011. május 27-28.
IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja: 2011. szeptember 16-17.

Nyitva tartás: 9-17 óra között.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/a.
A rendezvényre a belépés ingyenes!

A Nagy Sportágválasztó célja: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva több, mint 90 sportág kipróbálására. A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg: edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni.

Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Tervek szerint ismét lesznek vizes medencék több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó, vízilabda, szinkronúszás, élet- és vízimentés stb.), sípálya, lovarda, mászófal, először lesz plasztik pálya a jeges sportoknak, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek nőiesebb és férfiasabb sportok is, ami biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

Bővebb információ a rendezvény honlapján olvasható.