2012. február 2. és 6. között rendezik meg a Fővárosi Nagycirkuszban a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált. A tizenhat éve indult fesztivál valódi presztízsharc a résztvevők számára.

A tizenhat éve útjára indított, immár hagyományos fesztivál igazi ünnep, egyedülálló látványosság – és persze igazi presztízsharc a résztvevő artisták számára. A fesztivál ugyanis nemcsak a nézők szórakoztatásáról, hanem a fellépő művészek nagy kiugrási lehetőségéről is szól. A világ minden tájáról érkező cirkuszigazgatók és ügynökök árgus szemekkel kutatnak az új tehetségek után, ennek köszönhetően számos híres artista világhódító karrierje indult el a Fővárosi Nagycirkusz porondjáról. A fesztivál rangja, elismertsége garancia arra, hogy a budapesti publikum elismerését elnyerő artistaművészek – legyenek magyarok vagy a világ bármely tájáról érkezettek – a legrangosabb cirkuszokba, varietékbe kapnak meghívást.

A magyar cirkuszművészet nagy eseménye, a kétévente megrendezett nemzetközi cirkuszfesztivál február 2-án nyitja meg kapuit! A közönség elvárásai sokfélék. Van, aki az állatokért, az oroszlánokért, a párducokért, paripákért rajong, másokat a zsonglőrök, akrobaták kápráztatnak el és persze vannak, akik a bohóctréfákon szeretnek harsányan nevetni. „Elégedettek csak akkor lehetünk, ha egyvalamiben mindannyian egyetértenek majd: a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál felejthetetlen, parádés szórakozás” – írja közleményében Kristóf István cirkuszigazgató, Kristóf Krisztián cirkuszművészeti vezető és Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató.