A tatabányai Kertváros Óvodában a 2010-es Gondolkodj Egészségesen! Kiadványban meghirdetett Bonduelle játékon nyert konzervek kapcsán kitalálták és életre hívták az Őszi Kukorica napot.

Bankóné Völgyesi Krisztina óvodapedagógus, kapcsolattartó számol be nekünk erről:

“Amikor nyertünk a pályázaton, mi kukorica és répa konzervet kértünk, amiből a kukoricákat már szétosztottuk egy játékos nap keretén belül gyermekeink között.

A Kukorica napunk is nagy sikert aratott a gyerekek körében. Azon a héten a kukoricával foglalkozott minden csoport: kóstolták főtt, sült, pattogatott formában, készítettek rajzokat, kukorica szemekkel képeket, tanultunk verseket, hallgathattak a gyerekek meséket róla. Az adott napon pedig népi játszóházszerűen kukoricát morzsolhattak, a csutkákból jenga építő versenyen vettek részt, játékos sportvetélkedőn több feladatot kellett elvégezniük (célba dobás csutkával, csutka húzás, szállítás, gyorsasági verseny), egy meseillusztrációból (természetesen kukoricás) puzzlet rakott ki közösen egy-egy csoport. Mind ez forgó rendszerben működött egész nap az óvodában. A végén, az óvoda épületében elrejtett “szerencse” kukorica csöveket, aki megtalálta, beválthatta egy-egy kis általunk készített színezőre.

 

A bébi répa konzerveket 2012. tavaszán osztjuk majd szét, melyhez szintén egy vidám napot tervezünk. Arról is szívesen beszámolunk majd!”

Köszönjük szépen a Kertváros Óvodának a beszámolót és továbbra is arra biztatunk is minden óvódát, hogy kövessék aktuális pályázatainkat, hamarosan kiírjuk az idei elsőt!