A PwC Magyarország vállalati önkéntes napjába bekapcsolódott Gondolkodj Egészségesen Programunk is a Mici Mackó Óvoda berendezésének felújításával és egy játékos drámapedagógiai csapaépítő műhellyel.

2016.11.092016 december 14. – Az elmúlt évek mintájára a PwC Magyarország 2016. december 9-én pénteken ismét önkéntes napot szervezett a cég munkatársainak és a civil szféra képviselőinek bevonásával. A PwC iparág specifikus könyvvizsgálati, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásaival segít ügyfeleinek összetett üzleti problémák megoldásában. Csakúgy, mint a korábbi években, ezen a napon a vállalat kollégái kétkezi munkával segítettek az előzetesen jelentkező szervezeteknek, és mindenközben szakmai tréningeket tartottak irodaházukban a civil szféra képviselőinek
Gondolkodj Egészségesen Programunk a rendezvény partnereként több fronton is hozzájárult annak sikerességéhez, melyre büszkék vagyunk. 11 éve működő civil kezdeményezésünk az óvodás korú gyermekek szabad, személyre szabott fejlődését tűzte ki céljául, a gyermek saját közegében, azaz az óvodában és otthon. Szoros partnerségben dolgozunk az óvodapedagógusokkal és a szülőkkel szellemiségünket és pedagógiai programunkat a művészetek – mese, dráma, mozgás-tánc, zene, báb, képzőművészetek – és a szabad játék eszközeire alapozva.

Kisebb eltévedések után, nem sokkal 9 óra után megérkeztek az újpalotai Mici Mackó Óvodába a PwC munkatársai, hogy szebbé varázsolják az óvodát. A tíz lelkes fiatal már előre készült erre a napra, és egy teljes csomagtartónyi szerszámmal, festékkel, tapétával, ragasztóval és mindenféle hasznos eszközzel érkeztek az oviba. A kis csapat számba vette a szépítésre, felújításra váró óvodai részeket, és azonnal hozzá is láttak a munkához. A polcos kisszekrény elkezdett az udvaron szépülni, hogy a gondos átcsiszolás után megkaphassa új, szép fehér színét. Közben az egyik óvodai csoportszobában új polcok kerületek a falra, és megkezdődött a hatalmas óvodai hirdetőtáblák parafával való bevonása is. A hat óriás tábla leszerelése majd parafával való bevonása, aprólékos és hosszadalmas munka volt, de megérte a sok fáradtságot, hiszen az így megújult táblák jól használhatóak akár a hirdetmények megosztására, akár a gyerekek rajzainak, munkáinak kiállítására is. A szorgos kezek az emeleten ajtót festettek és kisebb barkácsolásokat végeztek, a földszinten pedig az óvoda pszichológusának kis szobáját gyönyörű, vidám napsárga színűre varázsolták. Kedves, ám annál nehezebb feladat volt két csoport ruhatartó fogasának az elkészítése. Az új falécbe ugyanis aprólékos munkával kellett a kis jeleket felgravírozni és beégetni. Jó volt látni, ahogy a halványan felvázolt kis jelek, egymás után előtűnnek és körvonalazódnak a munka során. A gyerekeknek is érdeklődve figyelték a „nénik, bácsik” munkáját és a kisfiúkat különösen az új szerszámok felbukkanása kötötte le. A kiscsoportosok saját készítésű karácsonyi képeslapokkal ajándékozták meg a PwC önkénteseit. Az óvoda dolgozói mindeközben finom ebéddel lepték meg a fiatalokat, és az illatos házi almáspitének senki nem tudott ellenállni. A munkálatok egészen délután 4.30-ig tartottak, míg végre minden elkészült és helyére kerülhetett. Az elvégzett munkálatokon túl, a vállalat két laptopot, egy nyomtatót és több karton nyomtatópapírt adományozott az óvodának. Nagyon hasznos volt az óvoda életében ez az „ajándék-nap”, hiszen a szorgalmas önkénteseknek köszönhetően már egy napnyi munkával látványosan megszépülhetett az ovi.

sajto2_micimackoovodaEközben az Eiffel Palotában 12.30-tól a pénzügy és a stratégiai tanácsadás osztályainak munkatársait invitáltuk a közös játékra, méghozzá a drámapedagógia végtelen tárházával fűszerezve. Hihetetlen, de játszani mindenki szeret, a játék abszolút kortalan, és ezt a PwC kollégái, a teremből kiszűrődő kacajok, a felszabadult légkör és a megunhatatlan székfoglaló alatt futott körök is visszaigazolták. A csapatépítéssel töltött három óra egy szempillantás alatt elszállt, Furfangos Feriből és Esztelen Esztiből újra Ferenc és Eszter lettek, az együtt töltött idő hatása azonban továbbgyűrűzött. A spontán, szabad és ihletett dráma, valamint a játék meghozta gyümölcsét: akár tudatosan gondolunk rá, akár nem, gazdagítja személyiségünket, segít önmagunk, s ezáltal mások jobb megismerésében is.

Találkozzunk jövőre is a PwC önkéntes napján, amibe a közel 1600 hazai óvodát lefedő hálózatunk még több tagját szeretnénk bevonni.