Óvodánk évek óta kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemnek, mert hisszük, hogy óvodásaink egészsége függ környezetük épségétől is. Természetesen a gyermekeken keresztül próbáljuk a szülőket is környezettudatos magatartásra ösztönözni.

Ennek érdekében figyelemfelkeltő programjainkba őket is próbáljuk bevonni. Óvodapedagógusaink fáradthatatlanságának köszönhetően a természet jeles napjainak megünneplése mára természetes óvodásainknak, és sok-sok szülőnek is.


Így volt ez 2012.04. 16-ai héten is, mert nálunk egész héten a FÖLD NAPJÁHOZ (2012.04.22) kapcsolódó programok kerültek előtérbe. A gyermekek plakátokat készítettek a témához kapcsolódva, virágokat, fákat ültettek a szülők támogatásával „Együtt nőjön fa és gyermek” szlogennel. LILIOM ÓVODÁSOK A NAGYVILÁGBAN címmel fotókiállítást rendeztünk bemutatva Földünk milyen csodálatos, és sokszínű. Hogy a helyi lakosság figyelmét is felhívjuk e jeles nap igazi mondanivalójára (magunk óvodás módján) intézményünk szomszédságában található piactéren aszfalt rajzokat készítettek a csoportok. Érdekes volt látni, hogy mindenki máshogy közelítette meg a témát. Volt ahol a növénygondozás dominált, míg másoknál bolygónk állatvilága is teret kapott, csodálatos látni a gyermeki fantázia sokszínűségét. Az arra járók érdeklődéssel figyelték a dolgos kis művészeket, s reméljük munkájuk igazi üzenete is eljut sok-sok felnőtt szívéhez „FÖLDÜNK VÉDELME, JÖVÖNK VÉDELME!”

Környezettudatos óvodásaink a nap végén nyakláncot kaptak jutalmul, csoportjaink emléklapokat helyezhettek ki a faliújságukra. A legnagyobb jutalom azonban azt hiszem mindenkinek az volt, hogy a fáradt szülők nem haza, hanem a piactérre mentek rajzot nézni és mosolyogva hallgatták gyermekeik élményét és elkezdődött a témához kapcsolódó BESZÉLGETÉS.

Liliom óvoda nevelőtestülete