Kedves Olvasóink, Barátaink!

A Hang-Érint-Ő blog lezárásaként tartunk egy amolyan ráadás Teadélutánt, amelyen Gelencsérné Tamási Márti közreműködésével  Peter Hess német fizikus tibeti hangtálaival és az általa kidolgozott hangmasszázzsal és játékos hangterápiájával fogunk megismerkedni.

P.Hess 20 évet töltött a Távol-Keleten, ahol a hangtálakkal végzett gyógyító munkát tanulmányozta. Ennek eredményeként megalkotta saját eszközeit a 7-12 fémből ötvözött, mai napig kézzel gyártott tálakat. A csodaszép hangú edényeket filcütőkkel szólaltatjuk meg, s ha testünkre helyezzük, vagy tenyerünkbe vesszük, érezhetjük a lazító, frissítő, figyelemfelkeltő, intenzív rezgéseket, melyeket kibocsátanak. A hangtálakkal történő, gyermekek számára kidolgozott módszer segítségével rendkívül hatékony módon kezelhetjük a viselkedési rendellenességeket (pl. szorongás, emocionális visszavonulás,  agresszió). A Teadélutánon e hangok és rezgések csodálatos világába kirándulunk.

Bízunk abban, hogy ezúttal is hasznos, tartalmas és jó légkörű kikapcsolódást tudunk biztosítani a körünkbe ellátogató óvodapedagógusoknak és érdeklődőknek. Kedvcsinálóul olvassák el a februári alkalomról készült összefoglalónkat.

Szeretettel várunk ÚJ HELYSZÍNEN minden kedves érdeklődő óvó nénit és bácsit 2012. március 26-án !

Helyszín: Napraforgó  Óvoda, Budapest XIII., Petneházy u 69-71.
Időpont: 2012. március 26., 14.30- 17.30 óráig.

Tervezett programunk:

– Beszélgetés, zenei játékok Tamási Mártával, jó gyakorlatok megosztása
– Teázás és sütizés mindvégig. Kérnénk, hogy mindenki hozza magával kedvenc teázós bögréjét, csészéjét
A Napraforgó óvoda bemutatja jó gyakorlatait
Körtánc Farkas Andreával: körtáncok lényege a közösségi élmény megteremtése, a mozgáson keresztüli felszabadító élmény átélése

Szeretnénk, ha a Teadélután és a körtánc új energiával töltene fel minden résztvevőt és sok hasznos ötlettel, tippel felvértezve folytathatnák a hétköznapokat.

Változás a múlt évhez képest, hogy a korábbiakban jelképes részvételi hozzájárulást a továbbiakban emelnünk kell. Idén 800 forintos áron tudnak részt venni a szakmai foglalkozáson. Ezt kompenzálandó a Teadélutánokat 6 hetente fogjuk csak megtartani. A Teadélutánokat csak abban az esetben tudjuk megrendezni, amennyiben a szervezési költségeink (foglalkoztatók díja) megtérülnek, ehhez minimum 20 fő részvételére van szükség. Emiatt idén különösen fontos, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék. Jó ötlet ezzel kapcsola tban, ha mindenki arra biztatja munkatársát, ismerősét, barátját, hogy tartson vele. Bízunk megértésükben és abban, hogy a továbbiakban is örömmel vesznek részt a GE! Teadélutánokon.

Kérjük, hogy amennyiben a Teadélután felkeltette az Ön és/vagy kollégái érdeklődését,  mindenképpen jelezze részvételi szándékát a pk@gondolkodj.hu e-mail címen, vagy a 30/4252-373-as számon 2012. március 23-ig. A határidő lezárulásával emailben értesítjük a jelentkezőket, hogy elég ember van-e, meg tudjuk-e tartani a Teadélutánt.


Köszönjük és várjuk sok szeretettel,
A GE! Program Csapata