Nyáron, amikor hosszabb autóútra indulunk a lányokkal, tudjuk, hogy előbb-utóbb elunják az ücsörgést. Ezért ki kell találnunk nekik minden féle foglalatosságot. Akkor éreztük először a probléma súlyát, amikor egyszer Emi Budapesttől Egerig az Érik a szőlő-t énekelte, és sehogyan sem lehetett rávenni, hogy hagyja abba.

Azért, hogy gyorsabban teljen az idő, több dolgot kipróbáltunk már, kezdtük a hangoskönyvekkel. A gyerekekkel együtt Apa is majdnem elaludt rajta néhányszor – vezetés közben, ezért mostanában leszoktunk róla, de zenét mindannyian szívesen hallgatunk.

Szoktunk játszani nagyon egyszerű játékokat, mint például állatok, növények vagy mesehősök nevét kell mondani adott kezdőbetűkkel. Mindig amihez kedvük van –  és legtöbbször a feladatot is ők határozzák meg.

Lehet kapni autóban játszható játékokat, amik közül egy-kettő nagyon jópofa, szeretik is a lányok. Pl. amikor kis kártyákat  osztunk ki, amin van egy  lakókocsi, bocik vagy templom, és figyelni kell, hogy az út mellett ki látja meg előbb a kártyáján található dolgot. Ezek a játékok azonban csak 1-2 órás úton működnek. Ha több száz km-t utazunk, akkor nekünk az vált be, hogy éjjel indulunk és alszanak az autóban, vagy dvd-n mesét néznek. Ha a mesenézést választja valaki, akkor javaslom, hogy jó sok mesét készítsenek be az útra, mert a gyerekek nem bánják ugyan, ha ugyanazt a mesét nézik több órán keresztül egymás után, de tapasztalatból mondom, hogy egy felnőtt ember idegrendszere már nehezebben viseli egymás után mondjuk négyszer a Szaffit… ;-).