Glutén-, tej- és cukormentes
A recept 12 db „normál” méretű muffinra értendő.
- 250 g (gluténmentes) rizsliszt
- 10 g psyllium por (pl. FiberHusk)
- 100 g kókuszvirágcukor (vagy nádcukor)
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 kezeletlen narancs héja
- Kis reszelt gyömbér
- Késhegynyi fahéj, vanília
- Csipet só
A száraz összetevőket egy tálban elkeverjük.
- 2 tojás
- 210 ml víz/almalé/narancslé
- 50 g növényi olaj
A nedves összetevőket egy habverővel elvegyítjük, majd hozzáöntjük a szárazakhoz, és gyors mozdulatokkal átkeverjük. Hozzáadunk 50 g sütőtök-, vagy almapürét, ezt is belevegyítjük, majd muffinpapírba kanalazzuk, és 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Kókuszkrémből készített habbal díszítve tálaljuk!
*Ez egy alaprecept, melyet igény, kreativitás és a konyhaszekrényben fellelhető alapanyagok szerint bárhogy variálhatunk! Olyan kapszlikat érdemes venni, amihez nem szükséges külön muffintepsi, simán süthető a sütő lapján.*
A receptet Nyerges Dóra, a SweetDelight Budapest alapítója állította össze és készítette el nekünk a 10. Országos Gondolkodj Egészségesen! Napra. Tej-, cukor-, glutén- és adalékmentes, egészséges édességeket készítenek, hogy „bármikor édes csábításba eshessünk bűntudat nélkül”. A gyerekek is garantáltan imádni fogják, sütésre fel ;-)!