Múlt hét kedden közel kétszáz Zöld TúraZokni-bérletes kisgyermek látogatott el a Millenárisra, hogy jobban megismerkedjen az indián kultúrával. A megszokott módon, több helyszínen zajlottak a foglalkozások, az egyes csoportok “körforgásban” vettek részt az egyes játékokban.

A csoportok készítettek talizmánt, álomfogót, illetve indiánfejdíszt, ez utóbbi elkészültével előszeretettel szökelltek és huhogtak „kis indiánjaink”.

Háromféle táncos foglalkozást tartottunk, melyek között volt főként nagymozgásokból álló „őrjöngősebb” tánc, földimádással, sasszékkal; volt amelyikben több volt a szerepjáték: sátrat, zsákmányállatot, vadászt, sziklát kellett a gyerekeknek testükkel megformázniuk, amikor elhallgatott a zene; és voltak mesébe ágyazott, improvizációs táncos gyakorlatok is, aki engedte, annak arcfestéssel.

 

Ismét volt Bátky András-féle meseimprovizáció, amin ezúttal a Pető Intézetből ellátogató csoportok is részt vettek, hatalmas sikerrel.

A színpad melletti részen pedig drámajáték folyt, amelynek szintén mindig hatalmas sikere van.

Egy nagyobb lepedőre „indiánjeleket” festettek az ovisok, ki ecsettel, ki ujjal, de mindenki hatalmas lelkesedéssel.

A foglalkozások megkoronázásaként pedig  a gyerekek a Szabad Ötletek Színházának Pocahontas című előadását nézhették meg, ami ugyan vegyes fogadtatásra talált, de annyi bizonyos, hogy a hatalmas inger-forgatag után mindenkinek jól esett a levezetés.

Az ovisok pocakjába ezúttal is VitaTigris gyümölcspüré került, a Gondolkodj Egészségesen Program és a Sió jóvoltából, a vízhez pedig – a környezettudatosság jegyében – saját ovis poharaikkal érkeztek a csoportok.

November 8-án is szeretettel várjuk a csoportokat, amikor is az ellátogató óvodások a kínaiakkal “találkozhatnak”.

Végül fogadjanak még szeretettel néhány fotót a jó hangulatú évadnyitó alkalomról.

[nggallery id=42]